Sektorowa Rama Kwalifikacji dla Przetwórstwa Żywności

Okładka publikacji Sektorowa Rama Kwalifikacji dla Przetwórstwa Żywności

Sektorowa Rama Kwalifikacji dla Przetwórstwa Żywności jest kolejną ramą kwalifikacji, opracowaną tym razem dla sektora przetwórstwa żywności. Impulsem do powstania ramy – podobnie jak w przypadku poprzednich – było niedopasowanie edukacji branżowej do potrzeb rynku pracy oraz dynamicznych zmian zachodzących w obrębie samej branży.

Sektorowa Rama Kwalifikacji dla Przetwórstwa Żywności może być narzędziem wspierającym odczytywanie kompetencji i kwalifikacji pracowników w firmach/podmiotach produkujących żywność, niezależnie od ich wielkości czy stosowanych technologii. Przyczyni się też do możliwości porównywania kwalifikacji, samokształcenia i planowania rozwoju w tym ważnym dla całego społeczeństwa sektorze gospodarki.

  • Numer ISBN/ISSN: 978-83-67385-67-1
  • Rok wydania: 2024
  • Język: polski
  • Autor: Edyta Cieszkowska, prof. dr hab. Dominika Guzek, Andrzej Wojciechowicz, dr inż. Urszula Augustyniak, Paweł Badowski, Mariola Chiczewska, Iwona Ciechan, dr Jacek Czarnecki, dr Andrzej Faliński, dr Andrzej Gantner, Dorota Gańko, dr Barbara Groele, prof. dr hab. Krystyna Gutkowska, Renata Józefowicz, Teresa Kowalska-Suchecka, dr Anna Mikołajewska-Olewnik, Marcin Paluszek, Piotr Romańczuk, Grażyna Rychter, Magdalena Słocińska, Izabela Tańska, Sebastian Tołwiński, prof. dr hab. inż. Tadeusz Trziszka
  • Kategoria: monografia
  • Tematyka: SRK
  • Adresaci: kadry HR/pracodawcy, doradcy zawodowi/coachowie, rady sektorowe, branżowe centra
  • Dziedzina publikacji: Edukacja i pedagogika